Placinta cu branza dulce si stafide

Ingredientele pentru umplutura se amesteca foarte bine intr-un castron si, daca iese un pic cam groasa, se mai adauga o lingura de smintina, sa fie ma

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un pachet de foi de placinta; pentru umplutura:
  • 350-400 grame de branza dulce
  • 6 oua
  • 5-6 linguri de zahar
  • un pliculet de zahar vanilat
  • 100 grame de stafide

Mod de preparare

Ingredientele pentru umplutura se amesteca foarte bine intr-un castron si, daca iese un pic cam groasa, se mai adauga o lingura de smintina, sa fie mai pufoasa.

Se intindeti o foaie pe tava unsa cu ulei, astfel incit sa imbrace si peretii tavii. Se adauga apoi umplutura de brinza si apoi a doua foaie. Daca ramin margini de coca se impaturesc peste umplutura. Ideal ar fi ca in contact cu tava sa fie numai coca, nu si umplutura pentru ca se va arde.

Deasupra placintei se imprastie doua oua batute cu doua linguri de smintina si un plic de zahar vanilat. Astfel, placinta se va rumeni si, in plus, foaia de deasupra va ramine moale si zemoasa, nu se va usca.
Se da tava la cuptor, la foc mediu, cam 45 minute. Se incearca daca e gata cu un betisor din lemn: daca iese curat din placinta e gata.


Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide