Placinta cu branza insiropata este o combinatie delicioasa intre clasica placinta cu branza si baclava. Este un desert delicios cu foi de placinta si un strat generos de crema aromata de branza, completate de un sirop cu miere.
Foile de placinta le-am taiat in doua pe latime ca sunt destul de mari.
Se unge cu margarina fundul si peretii unei tavi cu lateralele mai inalte, apoi se pune cate o foaie de placinta, se unge cu margarina topita, iar o foaie, iar se unge, pana am pus o jumatate din foi.
Peste ultima foaie unsa se presara grisul.
Branza am zdrobit-o cu furculita si am amestecat cu ouale batute ca la omleta, cu zaharul, vanilia si coaja de lamaie ... se pot pune stafide, dar de data asta nu am pus.
Am intins compozitia uniform in tava peste foi.
Peste branza am asezat cealalta jumatate de foi, unse fiecare cu margarina topita.
Cu un cutit bine ascutit, se taie placinta in patrate sau triunghiuri ..
si se da la cuptor 45 de minute ...pana se rumeneste deasupra.
Intre timp se face siropul..se pune pe foc mierea cu apa 2 -3 minute pana se dizolva si se incalzeste bine si cand placinta e rumenita, se pune fierbinte printre patrate si se da din nou la cuptor 10 minute pana se absoarbe tot siropul. Se mai pot adauga si alte arome in sirop daca va plac. Se potriveste foarte bine lamaia sau esenta de flori de portocal.
Se lasa sa se raceasca si apoi se poate savura. . .e super buna!
Reteta de placinta insiropata cu branza a fost propusa de lissa pe forum culinar.
Serviti placinta insiropata cu branza dupa ce s-a racit.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii