Placinta cu iaurt si vanilie

Placinta cu iaurt si vanilie este o placinta pufoasa, lejera si ideala alaturi de o ceasca cu cafea sau cu ceai.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1 pachet foi subtiri de placinta
  • - 800 gr iaurt gras (eu am folosit iaurt grecesc cu 10% grasime)
  • - 6 oua
  • - 150 gr zahar tos
  • - 1 pastaie de vanilie/1/2 lingurita praf de vanilie
  • - coaja rasa de la o lamaie
  • - 150 gr unt topit

Mod de preparare

Inainte sa va apucati de placinta (cam cu max 30 minute), scoateti foile si lasati-le la decongelat. De asemenea porniti si cuptorul sa se incalzeasca, la foc potrivit.

Prima data vom separa alubusurile de galbenusuri. Galbenusurile le amestecam cu iaurtul, vanilia si coaja rasa de lamaie, pana la omogenizare si le lasam putin deoparte. Albusurile le batem spuma tare cu un strop de sare si zaharul tos pregatit, pana cand acesta se topeste. Incorporam usor cu ajutorul unei spatule in compozitia de iaurt.

Tapetam o forma rotunda pentru tort cu hartie de copt si asezam prima foaie de placinta. Ungem cu unt topit, apoi asezam cea de-a doua foaie, pe care la fel, o ungem cu unt.

Intindem uniform din compozitia cu iaurt si oua, din nou foaie unsa cu unt si tot asa pana la epuizarea foilor si a “cremei” de iaurt. Deasupra va ramane o foaie de placinta pe care bineinteles o ungem cu unt, acoperim cu marginile de foi, ungem din noi cu unt si dam la cuptorul (preincalzit) circa 40-45 minute, pana vedeti ca deasupra primeste o culoare aurie.
Lasati sa se raceasca complet apoi pudrati cu zahar praf.

Pofta Buna!


Placinta de iaurt cu vanilie se serveste cu zahar pudra si alaturi de o ceasca de cafea sau ceai.

Sursa acestei retete este Blogul culinar Delicious Flavours

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa de vacuta, cu mazare verde si galuscute - nr. 250

 Am ajuns si la suapa /ciorba cu numarul 250, perfect pe placul nostru. Aceasta supa este foarte usor de preparat. Aveam...

Supa de vacuta, cu mazare verde si galuscute - nr. 250
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca