Placinta cel mai des ceruta de familia mea.
Spalam merele, le curatam de coaja si le radem pe razatoarea cu ochiuri mari.
Stoarse, le calim cu zahar pana se inmoaie si adaugam scortisoara, spre final. Le lasam la racit. Pentru aluat, mixam ouăle cu zahărul, adăugăm laptele treptat si-l incorporam.
La fel procedăm si cu uleiul. Praful de copt il stingem cu otet si-l adaugam si pe el. Apoi, punem făina, lingura cu lingura. când se ingroasa coca, începem sa framantam aluatul cu mâna pana devine elastic.
Împărțim aluatul in doua, din fiecare parte intindem o foaie de mărimea tavii.
Asezam o foaie in tava tapetata cu hartie de copt, punem merele calite si nivelam uniform, iar deasupra venim cu cea de-a doua foaie. Taiem superficial aluatul in patrate si ungem generos cu galbenusurile batute cu putin lapte. Deasupra fiecarei placinte portionate, se pune cate o feliuta de mar, dupa care presaram scortisoara. Introducem placinta in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 35-40 minute.
Bun aparatul asta, face mancare singur!
Macare de praz cu masline la slow cooker Crock-PotDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti