Placinta cu mere

Imi plac dulciurile cu fructe si aceasta placinta am facut-o cand am cules merele din gradina si le-am asezat pentru iarna . Am ales sa fac un aluat simplu , un fel de foietaj de casa si vi-o recomand cu mare drag. In loc de mere se poate folosi branza ,si daca doriti chiar se poate pune spanac pentru a obtine o placinta sarata . Aceasta placinta dupa ce este coapta se poate pudra cu zahar pudra , dar cum am acasa un mofturos mic care imi zpune ,,NU vreau sa mananc pentru ca ai pus prea mult zahar ,, aleg sa nu o pudrez .

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • -100 gr unt
  • -150 gr untura
  • -600 gr faina
  • -250 ml apa
  • -1 lingurita otet
  • -1 lingura zahar
  • -praf de sare
  • Pt umplutura:
  • -1.5 kg de mere curatate
  • -2-3 linguri de zahar
  • -o lingurita pudra de anason / scortisoara
  • -50 gr unt
  • -zeama de la jumate de lamaie
  • Extra :
  • -1 ou pentru uns
  • -faina pentru infainat masa de lucru

Mod de preparare

Aluatul Intr-un casron punem faina , untul si untura la temperatura camerei Apa impreuna cu zaharul ,praful de sare si otetul le amestecam . Cand zaharul este dizolvat adaugam totul peste faina . Framantam aluatul pana cand devine ferm si nelipicios. Acest aluat il invelim in folie alimentara si il punem la frigider ca sa se intareasca , aproximativ 1-2 ore sau peste noapte . Umplutura: Merele le spalam si curatam de coaja si seminte, se pot lasa cu coaja ,asta daca sunt sanatoase. Eu am avut 1.5 kg de mere gata curatate . Intr-un vas pe foc punem untul la topit si adaugam merele , zaharul si pudra de anason sau scortisoara si zeama de la jumate de lamaie Le calim si le lasam deoparte sa se raceasca . Aluatul racit il impartim in doua parti si intindem prima jumate de aluat. Il asezam in tava (28x40cm) . Din loc in loc il intepam cu furculita . Asezam peste el merele calite si racite ,iar peste jumatea de aluat ramasa. Cu un ou batut ungem foaie de deasupra si apoi o impungem cu furculita . Dam tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30-40 minute sau pana cand se rumeneste deasupra.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Placinta cu muschi file, piept de pui file si cascaval

Tare mult imi plac retetele Laurei Adamache. Multumesc si pentru aceasta reteta,...

Placinta cu muschi file, piept de pui file si cascaval
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca