1. Intr-un vas se amesteca 12 linguri de zahar cu 12 linguri de ulei si 12 linguri suc de rosii. Se adauga faina si se amesteca pana se obtine un alu
1. Intr-un vas se amesteca 12 linguri de zahar cu 12 linguri de ulei si 12 linguri suc de rosii. Se adauga faina si se amesteca pana se obtine un aluat flexibil. Acesta se imparte in trei din care se intind trei foi care se vor coace la foc potrivit pe dosul unei tavi dreptunghiulare unsa si tapetata cu faina. Cand foia s-a ingalbenit aceasta este coapta.
2. Se curata merele, se rad prin razatoarea mare, se adauga zahar, 50 g de unt si se calesc. Punem putina scortisoara, iar dupa ce s-au racit adaugam cativa stropi de eseanta de rom. Se pune o foaie 1/2 din compozitia de mere, alta foaie, mere, ultima foaie. Se pune un fund de lemn deasupara si se lasa sa stea cateva ore.
Se serveste taiata dupa preferinta presarata cu zahar pudra.
Când vine vorba de post, cu toții ne gândim la restricții. Da, așa este, însă dulciurile nu...
Pernite cu piersici la slow cooker Crock-PotGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa