Placinta cu mere clasica

Cuptorul se incalzeste la 180 grade C. Se pregateste un aluat elastic din faina, unt, zahar pudra si praf de sare, care cand este gata se pune la rec

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluatul de placinta:
  • 350 g faina
  • 180 g unt taiat cuburi
  • 2 linguri zahar praf
  • praf de sare
  • 3 l apa
  •  
  • Ingrediente pentru umplutura cu mere:
  • 800 g mere
  • 130 g zahar
  • 2
  • 5 linguri de faina
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/4 lingurita rasa de nucsoara
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • 40 g unt taiat cuburi
  • zahar pudra pe deasupra

Mod de preparare

Cuptorul se incalzeste la 180 grade C. Se pregateste un aluat elastic din faina, unt, zahar pudra si praf de sare, care cand este gata se pune la rece timp de 15-20 minute.

Pentru umplutura, merele sunt decojite, sunt curatate de seminte, iar apoi sunt taiate in felii subtiri. Zaharul, scortisoara si nucsoara, se amesteca cu faina, un varf de cutit de sare si suc de lamaie dupa gust. Jumatate din aluat se intinde la o grosime de 2,5 cm si se decupeaza o forma rotunda cu diametrul de 24 cm. Marginea proeminenta se taie. Umplutura se pune peste aluat si se adauga putina apa deasupra. Se adauga si cubuletele de unt. Restul de aluat se decupeaza si el intr-o forma rotunda, se adauga peste primul aluat si umplutura, iar cele doua margini de patiserie sunt unite. Din aluatul ramas se rasuceste o forma de coroana de flori si se atasaza la marginea placintei cu mere.

Partea superioara se impunge cu o furculita pentru a permite aburului din timpul coacerii sa fie eliminat, se stropeste cu apa si se presara cu zahar pudra. Se coace in cuptorul incins timp de 55-60 min.


Se serveste cu inghetata sau smantana dulce!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort Marius 37

Desert tort Marius 37
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca