Cuptorul se incalzeste la 180 grade C. Se pregateste un aluat elastic din faina, unt, zahar pudra si praf de sare, care cand este gata se pune la rec
Cuptorul se incalzeste la 180 grade C. Se pregateste un aluat elastic din faina, unt, zahar pudra si praf de sare, care cand este gata se pune la rece timp de 15-20 minute.
Pentru umplutura, merele sunt decojite, sunt curatate de seminte, iar apoi sunt taiate in felii subtiri. Zaharul, scortisoara si nucsoara, se amesteca cu faina, un varf de cutit de sare si suc de lamaie dupa gust. Jumatate din aluat se intinde la o grosime de 2,5 cm si se decupeaza o forma rotunda cu diametrul de 24 cm. Marginea proeminenta se taie. Umplutura se pune peste aluat si se adauga putina apa deasupra. Se adauga si cubuletele de unt. Restul de aluat se decupeaza si el intr-o forma rotunda, se adauga peste primul aluat si umplutura, iar cele doua margini de patiserie sunt unite. Din aluatul ramas se rasuceste o forma de coroana de flori si se atasaza la marginea placintei cu mere.
Partea superioara se impunge cu o furculita pentru a permite aburului din timpul coacerii sa fie eliminat, se stropeste cu apa si se presara cu zahar pudra. Se coace in cuptorul incins timp de 55-60 min.
Se serveste cu inghetata sau smantana dulce!
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa