Placinta cu mere si stafide

Puneti faina intr-un castron. Faramitati drojdia si amestecati-o cu 175 ml lapte caldut si 1 lingura zahar. Presarati putina faina, acoperiti castronu

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 350 g faina
  • 1/2 cub drojdie
  • 200 ml lapte caldut
  • 50 g zahar
  • 1 ou
  • 75 g unt moale
  • 1 varf de sare
  • 1.5 kg mere
  • 100 g miere lichida
  • 3 linguri stafide
  • 2 linguri migdale macinate
  • 1 lingurita amidon
  • 1 galbenus
  • 1 lingura zahar pudra

Mod de preparare

Puneti faina intr-un castron. Faramitati drojdia si amestecati-o cu 175 ml lapte caldut si 1 lingura zahar. Presarati putina faina, acoperiti castronul cu un servet curat si lasati-l intr-un loc cald cca. 20 min. Framantati aluatul in continuare, cu restul de zahar, oul, untul si sarea, pana obtineti un aluat omogen. Acoperiti si mai lasati 30 min la crescut. Curatati merele, taiati-le in 4, indepartati samburii si taiati-le in felii cat mai subtiri.. Incalziti mierea si caliti in ea merele cca 1 min. Puneti stafidele, migdalele si amidonul, lasati sa dea in clocot, apoi luati-le de pe foc. Incingeti cuptorul la 180 grade C. Aluatul framantat il impartiti in 3 parti, iar 2 parti intindeti-le pe rotund. Ungeti cu grasime o forma de sufleu, tapetati-o cu o foaie de aluat iar cu ultima treime formati o margine. Intindeti amestecul cu mere, puneti a doua foaie de aluat, presati-o si taiati marginea drept. Decupati o gaura mica in aluatul acoperitor. Amestecati restul laptelui cu galbenusul, ungeti prajitura cu acest amestec si o coaceti cca 45 min., eventual, acoperiti-o. Lasati-o sa se raceasca, ornati-o cu feliute de mere uscate si presarati-o cu zahar pudra.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Dovleac umplut cu legume

Pentru o zi de post este o mancare excelenta, dar se poate adauga in compozitia umpluturii si carne, dupa cum prefera fiecare.

Dovleac umplut cu legume
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii