Placinta cu pere

Perele se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun la calit impreuna cu zahar, unt si scortisoara, amestecand continuu pana

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 6 oua
  • 12 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 50 ml lapte dulce
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 12 linguri faina
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg pere
  • 1 lingurita scortisoara
  • 50 g unt
  • 4 linguri zahar

Mod de preparare

Perele se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari.

Se pun la calit impreuna cu zahar, unt si scortisoara, amestecand continuu pana se inmoaie. Daca perele sunt mai moi si mai zemoase,

se amesteca si cu o lingura de gris, iar timpul calirii se reduce. Se bat bine ouale intregi cu zaharul, se adauga uleiul, laptele esenta, coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se pune jumatate din compozitia de aluat si se da la cuptor pentru 10 minute. Se scoate tava, se aseaza umplutura de pere iar deasupra se repartizeaza restul cantitatii de aluat. Se mai coace inca 15-20 minute.

Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar. Se taie in romburi. Alte retete de prajituri recomandate:

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...