Placinta cu visine

Untul se freaca cu 100 gr. zahar, se adauga galbenusurile, faina amestecata cu praful de copt si la urma, amestecand usor, de jos in sus, albusurile

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr. unt sau margarina
  • 250 gr. faina
  • 5 oua
  • 250 gr. zahar
  • 1 plic praf de copt
  • arome
  • unt pentru uns tava
  • 1 kg. visine

Mod de preparare

Untul se freaca cu 100 gr. zahar, se adauga galbenusurile, faina amestecata cu praful de copt si la urma, amestecand usor, de jos in sus, albusurile batute spuma tare cu 150 gr. zahar. Compozitia se toarna intr-o tava (cam 30 x 30 cm.) si deasupra se aseaza (destul de des) fructele, dupa caz: visinele fara samburi, caisele sau prunele taiate sferturi. Se pune in cuptorul usor incalzit, la foc potrivit unde ramane pana se rumeneste usor - cca. 30 minute.


Se taie rece in patrate sau romburi.

Alte retete recomandate:

Prajitura

cu mere

Papanasi

cu smantana si dulceata

Orez

cu lapte

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide