Placinta de toamna cu mere si caramel

Aceasta reteta de placinta cu mere si caramel este incredibila. Este o prajitura perfecta pentru o zi de toamna, aromele se imbina perfect si va vor potoli pofta de dulce.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluatul de placinta(400g):
  • 250g faina alba
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita zahar tos
  • 1 ou
  • 150g unt taiat cubulete
  • 15ml apa rece
  • Pentru caramelul cu alune:
  • 200g alune
  • 150g zahar tos
  • 30g unt
  • Pentru umplutura cu mere:
  • 6 mere
  • 2lingurite scortisoara
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 2-6 linguri de zahar

Mod de preparare

In primul rand pregatim aluatul:

Pune faina impreuna cu sarea, zaharul si untul intr-un bol si amesteca pana cand devine un amestec omogen si untul e cremos. Adauga apa rece si framanta pana cand aluatul e legat si moale. Inbraca-l in folie alimentara si lasa-l la frigider cel putin 30 de minute inainte de a-l folosi. Incalzeste cuptorul la 160 de grade. Pe o suprafata cu faina intinde aluatul de placinta si decupeaza doua cercuri de 30cm. Aseaza un cerc intr-o forma de tarta tapetata cu hartie de copt.

Prepara caramelul cu alune: Intr-o tigaie, la foc mediu, amesteca zaharul impreuna cu untul, amestecand continuu, pana cand untul se topeste. Amesteca pana cand ajunge la punctul de fierbere, si pana cand incepe sa se inchida la culoare. Adauga alunele. Toarna amestecul de caramel imediat in forma de tarta.

Pentru umplutura de mere tot ce ai de facut e sa amesteci zaharul impreuna cu condimentele, si sa tai merele in cubulete. Pune-le in tava de tarta deasupra caramelului cu alune, dupa care aseaza deasupra celalalt disc din aluat de placinta. Apasa usor cu degetele inmuiate in apa marginile celor doua discuri pentru a le sigila. Da partea de deasupra a placintei cu galbenus batut si coace pentru 25 de minute.

 


Serveste placinta cu mere si caramel calda, alaturi de smantana, frisca sau inghetata.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Gem de macese

Este pentru prima data cand fac asa ceva si m-am grabit sa va recomand si voua,mai ales daca aveti copii;este atat de...

Gem de macese
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii