Aluatul se lucreaza in castron. Untul se freaca spuma. Zaharul se freaca cu galbenusurile si albusul apoi se amesteca cu untul i faina. Eu am folosi
Aluatul se lucreaza in castron.
Untul se freaca spuma. Zaharul se freaca cu galbenusurile si albusul apoi se amesteca cu untul i faina.
Eu am folosit zahar pudra. Dupa ce am amestecat toate ingredientele mi s-a parut extrem de lipicios aluatul si cu prea putina faina in el , asa ca, cu de la mine putere am adaugat asa de multa pana am obtinut aluatul dorit.
Aluatul obtinut se tine cel putin doua ore la rece, poate sta si peste noapte.
Am pregatit merele, le-am curatat. se dau prin razatoare, robot etc. Am pus merele la calit intr-un pic de unt, cam cat o nuca si am adaugat zaharul , scortisoara si gamaliile de la vreo 3 cuisoare faramitandu-le bine intre degete.
Aluatul se imparte in doua si se intind doua foi egale.
Una din ele se pune in tava neunsa , presarata cu faina , se inteapa cu furculita.
Se coace pe jumatate.
Se acopera apoi cu merele. Cand pun umplutura de mere sau de branza arunc un pic de gris peste foaie apoi intind umplutura.
Se pune deasupra merelor a doua foaie.
Se apasa pe margini si se inteapa des cu furculita ca sa nu se ridice.
Se unge cu lapte sau cu ou.
Se coace la caldura potrivita mijlocie 40-50min.
Se poate coace si neunsa deasupra si se serveste pudrata cu zahar vanilat.
Pofta buna!
Reteta Placinta fina cu mere a fost propusa de SIMONA.B pe forum culinar.ro
Alte retete cu mere gasiti aici:
Prajitura cu mere si biscuiti ,
Placinta cu mere ,
Tarta cu mere si crema de vanilie
Risotto allo zafferano ... un preparat tipic zonei Lombardia (Italia) ... pe cat de simplu pe atit de indragit datorita...
Orez cu sofranOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj