Placinta Mariuseasca

Aluatul: se amesteca uleiul, ouale, apa si o lingurita de sare peste care se pune faina amestecand pana cand se obtine un aluat consistent. Umplutura

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 ml ulei
  • 2 oua
  • 250 ml apa
  • 500 g faina
  • o lingurita sare
  • 300 g branza de vaci
  • 500 g dovleac
  • 4-5 linguri miere
  • 3-4 linguri zahar

Mod de preparare

Aluatul: se amesteca uleiul, ouale, apa si o lingurita de sare peste care se pune faina amestecand pana cand se obtine un aluat consistent.

Umplutura: dovleacul se da pe razatoare, se stoarce si se amesteca cu branza (optional si cu cateva linguri de miere).

Aluatul se imparte in 4 parti. Fircare parte se intinde intr-o foaie patrata cat mai subtire, se aseaza umplutura de-a lungul unei laturi si se ruleaza foaia pana la capatul opus astfel incat sa inconjoare umplutura de cateva ori. Se ung placintele cu miere si se presara zahar deasupra lor.

Se introduc la cuptor pana cand se rumenesc bine.
Se servesc ca desert sau ca gustare de preferat calde.

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu mascarpone si dulceata de afine, fara zahar

Cand ai pofta de ceva dulce la ceas de seara, ca sa nu te simti prea vinovat, pregatesti o prajitura fara zahar, macar stii...

Desert prajitura cu mascarpone si dulceata de afine, fara zahar
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise