Mmm.... sunt delicioase!
Amestecam zaharul si drojdia si apoi cu faina dupa care adaugam putin cate putin apa calduta. Framantam. Acoperim vasul cu un prosop si lasam la cald, la dospit, circa 15 min.
Topim untul la foc mic si il adaugam peste aluat, in suvoi, putin cate putin.
Adaugam si uleiul putin cate putin. Batem galbenusurile cu sarea si apoi le incorporam in amestecul de mai sus. Framantam.
Acoperim vasul cu un prosop si lasam la cald, la dospit, o ora. In acest timp ne ocupam de umplutura... scurgem bine branza de vaci folosind un tifon apoi o amestecam cu zaharul, albusurile, stafidele, coaja rasa de portocala, esenta de rom si zaharul vanilat. Amestecam pentru o buna omogenizare.
Ungem masa de lucru cu ulei. Dupa ce aluatul a dospit "confectionam" 20 de bilute, atatea mi-au rezultat mie.
Cu ajutorul sucitorului intindem fiecare biluta in parte si punem in mijloc cate o lingura sanatoasa din umplutura de branza.
Tragem marginile aluatului peste umplutura si apasam usor cu mana, placintelele. Ungem o tigaie cu putin ulei si o lasam la incins.
Coacem placintelele la foc moderat, pe ambele parti, pana se rumenesc frumos. Pudram cu zahar pudra. Va asigur ca sunt delicioase!
Nu am prea multe sa va zic de aceata prajitura decat ca e un desert perfect de weekend cu ingrediente la indemana tuturor. Un...
Prajitura cu budinca si fructeDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti