Placintele cu visine

Visinile se spala, se scot simburii, se presara cu zahar si se lasa aproape o ora. In acest timp, se prepara un aluat din smintina sau caimac, faina s

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 ceasca smintina (sau caimac)
  • 1 ceasca faina
  • sare
  • 1 kg. visine
  • 150 gr. zahar
  • 1 lingura pesmet
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 ou
  • faina (pentru presarat tava)

Mod de preparare

Visinile se spala, se scot simburii, se presara cu zahar si se lasa aproape o ora. In acest timp, se prepara un aluat din smintina sau caimac, faina si sare; se framinta bine. Se intinde o foaie nu prea subtire si se taie in patrate cu latura de 12-15 cm. Se pune pe fiecare patrat o lingura din visinile scurse de zeama si amestecate cu pesmet; se intorc colturile si se preseaza putin la mijloc si marginile ca sa ramina lipite. Se ung cu ou batut, se aseaza pe o tava presarata cu faina si se coc la foc iute. Cind sint gata, se presara cu zahar pudra.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide