Placintele cu visine

Visinile se spala, se scot simburii, se presara cu zahar si se lasa aproape o ora. In acest timp, se prepara un aluat din smintina sau caimac, faina s

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 ceasca smintina (sau caimac)
  • 1 ceasca faina
  • sare
  • 1 kg. visine
  • 150 gr. zahar
  • 1 lingura pesmet
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 ou
  • faina (pentru presarat tava)

Mod de preparare

Visinile se spala, se scot simburii, se presara cu zahar si se lasa aproape o ora. In acest timp, se prepara un aluat din smintina sau caimac, faina si sare; se framinta bine. Se intinde o foaie nu prea subtire si se taie in patrate cu latura de 12-15 cm. Se pune pe fiecare patrat o lingura din visinile scurse de zeama si amestecate cu pesmet; se intorc colturile si se preseaza putin la mijloc si marginile ca sa ramina lipite. Se ung cu ou batut, se aseaza pe o tava presarata cu faina si se coc la foc iute. Cind sint gata, se presara cu zahar pudra.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!