Portokalopita – placinta greceasca cu portocale

Portii
10
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • INGREDINETE :
  • • 1 pachet de foi de placinta
  • • 300 gr iaurt grecesc
  • • 2 linguri praf de copt
  • • 100 gr zahar
  • • 4 oua
  • • un praf de sare
  • • 250 ml ulei de floarea soarelui
  • • 2 plicuri zahar vanilat
  • • coaja rasa de la o portocala
  • Sirop:
  • • 250 ml suc proaspat de portocale
  • • coaja rasa de la o portocala
  • • 350 ml apa
  • • 250 gr zahar

Mod de preparare

PASII DE PREPARARE:


1. Desfa foile de placinta si lasa-le la uscat cateva ore sau o noapte intreaga si apoi rupele si pune-le intr-o tava mai inalta.


2. Pune praful de copt peste iaurtul grecesc si lasa-l 10 minute sa se umfle.


3. Sparge 4 oua si bate-le cu un praf de sare, apoi adauga treptat zaharul vanilat si zaharul. La final ar trebui sa ai o crema lucioasa.


4. Adauga coaja de la o portocala si uleiul, putin cate putin. Rastoarna si iaurtul grecesc peste si amesteca bine. 


5. pune toata compozitia peste foile uscate si lasa-le 5 minute sa se inmoaie. Baga totul la cuptor la 170 de grade si in 30 de minute o sa fie gata.


6. Pentru sirop, pune pe foc 350 ml apa si 250g zahar si 250 ml de suc de portocale proaspat stors si coaja de la inca o portocala. Lasa totul pe foc pana se topeste zaharul.


7. Scoate prajitura, lasa-o sa se raceasca, tai-o cubulete si toarna siropul cald peste. Trebuie sa stea la insiropat minim o ora.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!