Prafitura Trandafir

Framanta 600 g de faina, 100 g de unt, 300 g de zahar, 1 ou si 1 praf de copt cu lapte. Imparte aluatul in 5. Coace 2 foi pe spatele unei tavi. Umple

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g faina
  • 100 g unt
  • 300 g zahar
  • 1 ou
  • 1 pachet praf de copt
  • lapte
  • 200 g mac
  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • 250 g zahar pudra
  • 200 ml lapte
  • 1 pachet budinca de vanilie
  • 250 g unt
  • 250 g zahar
  • glazura de ciocolata

Mod de preparare

Framanta 600 g de faina, 100 g de unt, 300 g de zahar, 1 ou si 1 praf de copt cu lapte. Imparte aluatul in 5. Coace 2 foi pe spatele unei tavi. Umple celelalte 3 foi cu un amestec de 200 g de mac, 200 g de faina, 100 g de unt, 250 g de zahar pudra si 200 ml de lapte. Ruleaza-le si coace-le. Prepara budinca de vanilie, in care adauga 250 g de unt si 250 g de zahar. Unge foaia de jos cu jumatate de crema, aseaza batoanele cu mac, unge-le cu crema ramasa si acopera cu ultima foaie. Toarna glazura de ciocolata deasupra parjiturii.
Alte dulciuri retete recomandate

Tarta cu visine

Placinta cu mere

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Bradut de Craciun

sursa Bucataresele Vesele :)

Bradut de Craciun
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise