Prajitura After Eight

Prajitura After Eight este o reteta delicioasa de desert pentru care aveti nevoie de ciocolata.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 1 lingura miere
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri gris
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 linguri lapte
  • 8 linguri ulei
  • Crema:
  • 250 ml frisca lichida
  • 2 linguri sirop concentrat de menta
  • 2 linguri lichior de menta
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 100 g unt
  • 1 lingura apa
  • 2 linguri ulei
  • Decor:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 g unt
  • 2 linguri frisca lichida
  • frunze de menta
  • Sirop:
  • 2 linguri sirop de menta
  • 2 linguri lichior de menta
  • 100 ml apa.

Mod de preparare

Prajitura After Eight este o reteta delicioasa de desert pentru care aveti nevoie de ciocolata.

Se fac pe rand toate componentele acestei prajituri: blatul, crema si glazurile.

Pentru blat se bat bine galbenusurile cu zahar si miere. Cand a devenit pufos se adauga si mierea, uleiul  si celelalte ingrediente mentionate. La urma se adauga cu grija albusurile batute spuma cu un strop de sare. Turnati apoi compozitia rezultata in tava tapetata cu hartie de copt. Se lasa in cuptorul cald circa 25 de minute. Dupa ce s-a copt il scoateti din tava si lasati sa se raceasca.


Cat timp blatul sta in cuptor va puteti apuca de crema. Frisca o bateti bine pana se face spuma si isi mareste de doua ori volumul. Atunci turnati inautru siropul si lichiorul de menta si se amesteca. Daca nu gasiti srisca lichida puteti folosi smantana dulce, ins ain acest caz puneti cateva linguri de zahar si intaritor de frisca.


Odata terminata crema treceti mai departe la prima pgazura. Untul, apa si uleiul le puneti pe foc si cand s-a topit untul stingeti focul si adaugati cubuletele de ciocolata amestecati pana la omogenizare. Glazura se lasa sa se raceasca pana la temperatura camerei.


Faceti apoi cea de-a doua glazura. Untul si frisca le puneti impreuna intr-un vas, pe foc. Cand untul s-a topit adaugati ciocolata si amestecati pana devine o crema fina.


Pentru sirop amestecati doar apa cu siropul si lichiorul de menta si le incalziti putin.


Pentru asamblarea prajiturii after eight insiropati blatul, intindeti peste jumatate din crema si jumatate din glazura 1. Dati la rece pana se intareste glazura. Se adauga restul de crema si restul de glazura si se da din nou la frigider. Cand s-a intarit si cel de-al doilea strat de glazura, se scoate prajitura, se taie in cuburi cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte, apoi se decoreaza cu glazura 2.


Fiecare bucata de prajitura after eight se poate decora cu o avelina din frisca mentolata si cu frunze proasptete de menta.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tarta Galette cu capsuni

” Galette” este termenul folosit in bucataria franceza pentru a denumi diferitele tipuri de tarte, fie ele dulci...

Desert tarta Galette cu capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii