Prajitura alba

Foile Se amesteca toate ingredientele de mai sus si se framanta bine. Se imparte compozitia in 3 parti, se intind trei foi si se coc pe dosul tavii.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Foile: 300 g faina
  • 100 g unt (sau 80 g untura)
  • 1 ou
  • 100 g zahar pudra
  • sare
  • 5 g amoniac
  • putin lapte (pentru a se putea framanta aluatul)
  • Crema: 4 dl lapte
  • 4 linguri faina
  • 200 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • zahar vanilat

Mod de preparare

Foile

Se amesteca toate ingredientele de mai sus si se framanta bine. Se imparte compozitia in 3 parti, se intind trei foi si se coc pe dosul tavii.



Crema

Laptele se amesteca usor cu faina si zaharul vanilat. Se fierbe aceasta compozitie si se lasa sa se raceasca.

Se omogenizeaza untul cu zaharul praf, se amesteca cu compozitia de mai sus (dupa ce aceasta s-a racit), si se bat spuma.

Se umplu foile cu crema, iar deasupra se poate presara zahar vanilat.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Turta dulce 3

Nu puteam sa astept Sarbatorile de iarna fara turta dulce, mai ales ca imi place mult sa fac tot ce inseamna forme decupate...

Turta dulce 3
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca