Prajitura Alba ca Zapada este o reteta romaneasca care se poate pregati in week-end. Ingredientele pentru prajitura sunt: faina, lapte, unt.
Prajitura Alba ca Zapada se pragateste dupa cum urmeaza: facem un aluat pentru prajitura din ingredientele mentionate mai sus, si punem faina a.i sa obtinem un aluat potrivit de tare. Impartim aluatul in 4 parti egale, intidem 4 foi si le coacem pe dosul unei tavi tapetate cu faina.
Crema: combinati 350 ml. de lapte dulce fiert si bine racit cu 4 linguri de faina. Restul de 350ml. Laptele fierbeti-l, si când fierbe(clocoteste) turnati-l peste amestecul de faina mestecând continuu cu o lingura de lemn pana când acesta se raceste. Separat frecati 2 pachete unt cu 1/2 kg de zahar pudra si coaja de la o lamaie pana obtineti o crema. Treptat încorporati si crema de lapte, adaugand cate o lingura. Ungeti foile cu crema si asezati-le una peste alta. Marginile foilor se farâmiteaza cu sucitorul si se cerne deasupra pe prajitura. Se taie dupa 2-3 zile.
Alte prajitruri recomandate
Chiftelutele marinate vor fi mereu in topul preferintelor noastre. Avand carne de porc, am evitat prajirea si am...
Chiftelute marinate in sos de rosiiOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj