Prajitura alba cu crema de vanilie

Pentru blatul de prajitura alba cu crema de vanilie toate se amesteca, se imparte in 3 si se coc pe dosul tavii. Pentru crema de prajitura laptele se fierbe jumatate.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400gr faina
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar tos
  • 1 ou
  • 1 lingurita amoniac topit in l00 gr lapte caldut.
  • Crema:
  • 1/2 l lapte
  • 3 linguri faina
  • 1/2 vanilie
  • 250gr zahar praf.

Mod de preparare

Pentru blatul de prajitura alba cu crema de vanilie toate se amesteca, se imparte in 3 si se coc pe dosul tavii.

Pentru crema de prajitura laptele se fierbe jumatate. In cealalta jumatate se face ingrosala din faina si se amesteca cu laptele care fierbe. Cand s-a ingrosat il lasam sa se raceasca si adaugam 250gr unt frecat cu 250gr zahar. Se ung foile si se lasa o zi sau doua.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Baclava turceasca (reteta video)

O reteta delicioasa si aromata de Baclava care se face foarte usor si rapid

Baclava turceasca (reteta video)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca