Prajitura Angelica

Blatul se face ca cel de chec. Se unge tava dreptunghiulara de cuptor si se da 30 min la copt. Cand se raceste se taie transversal. Intre timp cat se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat: 6 oua
  • 1 cana faina
  • 1 cana zahar tos
  • 1 praf de copt
  • 1 varf lingurita sare
  • Pentru crema: 1 pachet unt
  • 1 pachet zahar vanilat coselli
  • 1 lamaie
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 conserva de fructe
  • Glazura: 4 cuburi ciocolata de menaj alba

Mod de preparare

Blatul se face ca cel de chec. Se unge tava dreptunghiulara de cuptor si se da 30 min la copt. Cand se raceste se taie transversal. Intre timp cat se coace blatul, se freaca untul cu o lingura de lemn pana lasa toata apa apoi se adauga

zaharul vanila si se freaca in continuare pana devine o crema. Se adauga coaja rasa de la lamaie si zeama, iar apoi frisca si fructele din conserva. Cele 2 blaturi obtinute se insiropeaza cu zeama de la fructe iar apoi se pune toata crema intre ele. Ciocolata se topeste pe baie de aburi si se intinde cat e calda. Se taie abia dupa cateva ore, de preferat a se lasa peste noapte.
Se poate presara si nuca de cocos

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Mancare din boabe de soia

Mancare din boabe de soia
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa