Prajitura cabana (casuta)

Prajitura cabana si-a luat numele de la forma triunghiulara si betigasele de cacao din interior care parca au forme de busteni. Este o prajitura delicioasa cu crema, foarte aspectuoasa si poate fi facuta cu succes pentru orice sarbatoare sau ocazie festiva.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru doua foi:
  • 250g zahar
  • 50g unt
  • 600g faina
  • 3 linguri de miere
  • 4 linguri de lapte
  • 2 oua
  • 1 lingura de bicarbonat de sodiu alimentar stins cu zeama de lamaie
  •  
  • Pentru crema:
  • 4 pachete de budinca de vanilie ( de preferat Dr. Oetker)
  • 1 litru de lapte
  • 500 g zahar tos
  • 2 pachete de margarina RAMA (eu am folosit unt)
  •  
  • Pentru glazura
  • 100 g zahar tos
  • 3 linguri de cacao
  • 3 linguri de lapte
  • 100 g unt

Mod de preparare

FOILE
Intr-un vas se adauga zaharul, untul, mierea, laptele si ouale si se amesteca bine. Treptat se adauga faina si bicarbonatul stins cu lamaie. Coca obtinuta se imparte in doua parti. Jumatate se amesteca cu cacao, iar jumatate se lasa necolorata.

Din jumatatea necolorata se intind doua foi direct pe hartia de copt si se coc pe dosul tavii.

Cat sunt calde foile se taie in trei fasii, pe lungime; fasiile laterale avand aceleasi dimensiuni in timp ce fasia centrala este un pic mai lata.

Din jumatatea colorata se fac 20 de bilute din care se intind 20 de bete, care se coc si ele.

CREMA

Se amesteca laptele rece cu budinca si zaharul intr-o cratita de teflon si se pune pe foc mic. Se amesteca bine pana se ingroasa si se da la rece. Dupa ce s-a racit foarte bine se amesteca cu doua pachete de margarina ( treptat sa nu se taie).
Se incepe asamblarea cabanei. Fasia din mijloc a unei foi se aseaza ca baza cabanei. Se pune un strat de crema si patru bete ca apoi urmatorul strat de crema.
Peste stratul al doilea de crema se pun 3 bete alternativ, apoi iar un strat de crema, 2 bete, crema, un bat in varf si iar crema. Din constructie cabanei i se da forma de piramida, care se definitiveaza cu asamblarea peretilor laterali ( cele doua fasii de coca egale).

Pentru glazura se mesteca ingredientele pe baie de abur, se lasa sa se raceasca putin si se decoreaza.
Pentru ca eu eram in graba am cumparat glazura gata facuta, si am ornat cabanutele (ies doua dupa cum am spus la inceput) cu ciocolata de menaj alba.


Prajitura Cabana sau casuta poate fi facuta cu succes pentru Craciun, este o reteta de prajitura delicioasa ce poate fi decorata in multe feluri.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tort cu blat de cacao si crema de vanilie

......nu imi vine nimic in minte decat ca sunt dezamagita ca frisca mi-a facut probleme dar nu m-am lasat si tot mi-a iesit...

Tort cu blat de cacao si crema de vanilie
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca