Prajitura Capsunica

Prajitura capsunica este o reteta simpla de prajitura, potrivita pentru perioada in care gasim capsuni proaspeti si dulci.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g capsuni
  • 250 g mascarpone (1 cutie)
  • 200 g frisca lichida (cea care contine zahar)
  • 200 g piscoturi
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 pahare suc de pere (sau alt tip de fructe)

Mod de preparare

Pentru inceput mixam frisca. Separat, zdrobim 350 g capsuni cu blenderul (restul le pastram pentru ornat), iar peste crema ce s-a format adaugam cutia cu mascarpone si cele 2 linguri cu zahar pudra. Amestecam bine. Rezultatul se incorporeaza cu frisca. Formam prajitura facand un strat de piscoturi inmuiate foarte putin in sucul de pere, acoperim cu 3 linguri de crema de capsuni, continuam cu alte 3 straturi.
Prajitura Capsunica se decoreaza cu capsunile ramase dupa placerea fiecaruia.

Mixerul de mana Philips mi-ar fi util in pregatirea cremei dar si a altor produse culinare.


Prajitura capsunica se serveste rece, chiar si dupa 2-3 ore de stat in frigider. De preferat o noapte intreaga.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii