Prajitura Carnaval

Pentru concurs retete de primavara! Un deliciu culinar care merita incercat!

Portii
10
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • 150 g Zahar
  • 150 g Faina
  • 30 ml ulei,
  • un praf de sare
  • o esenta vanilie
  • Umplura si jeleul:
  • cca. 750 g zahar
  • 5 stelute de anason,
  • un praf de scortisoara
  • un plic de gelatina (10 g),
  • o farfurie adanca de dovleac aromat de placinta
  • 2 plicuri de tort gelle

Mod de preparare

Se pepara blatul mixand bine albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul. Se mixeaza galbenusurile cu uleiul si esenta, se incorporeaa in bezea, se amesteca bine apoi turnam faina in ploaie.

Se toarna aluatul in tava tapetata cu hartie pentru copt, se da 5 minute la foc iute apoi inca 15 la foc domol.

Blatul copt se desprinde de pe hartie apoi se taie in 2 bucati egale. Dovleacul cubulete se pune la fiert cu zaharul, anasonul, praful de scortisoara si cu 100 ml apa.

Se fierbe, la foc domol cca 30 minute dupa care se da de pe foc si se strecoara bucatile fierte de dovleac de siropul ramas Se aseaza prima jumatate de blat si se toarna deasupra, bucatile fierte de dovleac din care oprim un castronel pentru decor, amesecate cu gelatina hdratata cu 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie.

Deasupra se aseaza a 2 bucata de blat,se preseaza usor cu mana, pe toata suprafata, se presara dasupra, pe toata suprafata prajituraii,bucatile de dovleac oprite si se preparara jeleul din sucul ramas in care am dizolvat tort-gelle-ul si apoi am dat totul intr-un clocot.se toarna deasupra prajiturii fierbinte.

Se lasa cateva ore la rece dar de preferat de seara pana a doua zi, cand se taie prajitura. Pofta buna!

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Rulouri din dovlecei, vinete si cas

Aveam dovlecei, aveam vinete si am zis sa prepar ceva mai altfel. Au iesit tare bune!

Rulouri din dovlecei, vinete si cas
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii