Prajitura Carnaval

Aceasta prajitura este delicioasa, perfecta pentru sezonul acesta si numai buna pentru o cina impreuna cu cei dragi! :) Pofta buna!

Portii
12
Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • blat:
  • 5 Oua
  • 150 g Zahar alb
  • 150 g faina
  • 30 ml ule
  • un praf de sare
  • o esenta vanilie
  • umplura si jeleul:
  • o farfurie adanca de dovleac aromat de placinta, taiat cubulete mici
  • cca.750 g zahar,
  • 4-5 stelute de anason
  • un praf de scortisoara,
  • un plic de gelatina
  • 10 Agrise

Mod de preparare

Se pepara blatul mixand bine albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul. Se mixeaza galbenusurile cu uleiul si esenta, se incorporeaa in bezea,se amesteca bine apoi turnam faina in ploaie.Se toarna aluatul in tava tapetata cu hartie pentru copt,se da 5 minute la foc iute apoi inca 15 la foc domol. Blatul copt se desprinde de pe hartie apoi se taie in 2 bucati egale, dovleacul cubulete se pune la fiert cu zaharul, anasonul, praful de scortisoara si cu 100 ml apa. Se fierbe, la foc domol cca 30 minute dupa care se da de pe foc si se strecoara bucatile fierte de dovleac de siropul ramas. Se aseaza prima jumatate de blat si se toarna deasupra, bucatile fierte de dovleac din care oprim un castronel pentru decor, amesecate cu gelatina hdratata cu 100 ml apap rece si apoi topita la bain marie. Deasupra se aseaza a 2 bucata de blat,se preseaza usor cu mana, pe toata suprafata, se presara dasupra, pe toata suprafata prajituraii,bucatile de dovleac oprite si se preparara jeleul din sucul ramas in care am dizolvat tort-gelle-ul si apoi am dat totul intr-un clocot. Se toarna deasupra prajiturii fierbinte. Se lasa cateva ore la rece dar de preferat de seara pana a 2 a zi, cand se taie prajitura. Pofta buna!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Dovleac copt asezonat cu seminte de susan

De sezon;) Și tare bunnn, eu l-am ocolit mulți ani, dar anul ăsta am redescoperit dovleacul ;) O bunatate, dulce sau...

Dovleac copt asezonat cu seminte de susan
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca