Prajitura Castel este o reteta de prajitura pentru un meniu festiv. Ingredientele pentru prajitura sunt: lapte, faina, oua.
Prajitura Castel se pregateste asa: facem un aluat si il impartim in doua. Dintr-o parte de aluat facem doua foi pe care le coacem pe dosul tavii. Cealalta parte se combina cu cacao si se modeleaza 12 betisoase groase cat un creion. Si ele se coc pe dosul tavii si dupa ce sunt coapte se impart in trei parti egale.
Ne ocupam de crema pentru prajitura: fierbem 2 budinci in 600 ml de lapte si dupa ce se racesc se amesteca cu unt stors si frecat cu 250g zahar.
Cum asamblam prajitura:
Pe o masa de lucru punem o foaie, ungem cu crema si asezam 3 bete. Iar rcema si apoi 2 bete, crema si in varful piramidei se pune un bat. Celelalte doua parti din foaie se ung cu crema si se pun pe lateral. Peste cele diua castele se pne glazura si frisca.
Glazura rece pentru prajitura: 6 linguri zahar pudra, 3 linguri cacao, 2 linguri apa. Toate se amesteca bine si se pune putin unt si vanilie dupa gust.
Alte retete de prajituri recomandate
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii