Prajitura Cehoslovaca

Blat: 5 galbenusuri se freaca cu zaharul pana se albeste, apoi se adauga treptat laptele, se adauga nuca si faina amestecata cu praful de copt. Se co

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • BLAT: 5 oua
  • 1 pachet praf de copt
  • 150 g zahar
  • 150g nuca macinata
  • 150g faina
  • 10 linguri de lapte
  • CREMA: 150g nuca macinata
  • 150g zahar
  • 2-3 linguri de lapte
  • 1 pachet de unt
  • esenta de rom
  • GLAZURA: 100 ml. frisca lichida
  • 250g ciocolata cu 75% cacao

Mod de preparare

Blat:

5 galbenusuri se freaca cu zaharul pana se albeste, apoi se adauga treptat laptele, se adauga nuca si faina amestecata cu praful de copt. Se coace cam 20 de min la foc potrivit.

Crema:

Se prajeste nuca cu 150g de zahar si 2-3 linguri de lapte. Se freaca un pachet de unt si se amesteca cu crema de nuca si un strop de esenta de rom.

Glazura:

Se pune frisca intr-o oala pe foc si apoi se adauga ciocolata rupta bucatele.

Se racestee blatul apoi se adauga crema si glazura deasupra cremei.
Pofta buna!

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Fasole scazuta cu usturoi

Trebuie sa recunosc ca in viata mea nu am mai mancat o mancare de fasole atat de buna! Ii multumesc lui Padre...

Fasole scazuta cu usturoi
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise