Prajitura Cehoslovaca

Blat: 5 galbenusuri se freaca cu zaharul pana se albeste, apoi se adauga treptat laptele, se adauga nuca si faina amestecata cu praful de copt. Se co

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • BLAT: 5 oua
  • 1 pachet praf de copt
  • 150 g zahar
  • 150g nuca macinata
  • 150g faina
  • 10 linguri de lapte
  • CREMA: 150g nuca macinata
  • 150g zahar
  • 2-3 linguri de lapte
  • 1 pachet de unt
  • esenta de rom
  • GLAZURA: 100 ml. frisca lichida
  • 250g ciocolata cu 75% cacao

Mod de preparare

Blat:

5 galbenusuri se freaca cu zaharul pana se albeste, apoi se adauga treptat laptele, se adauga nuca si faina amestecata cu praful de copt. Se coace cam 20 de min la foc potrivit.

Crema:

Se prajeste nuca cu 150g de zahar si 2-3 linguri de lapte. Se freaca un pachet de unt si se amesteca cu crema de nuca si un strop de esenta de rom.

Glazura:

Se pune frisca intr-o oala pe foc si apoi se adauga ciocolata rupta bucatele.

Se racestee blatul apoi se adauga crema si glazura deasupra cremei.
Pofta buna!

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Zacusca de macrou

Prima data am vazut acest fel de zacusca anul trecut, la Ina-bucataras dragalas si am stiut din start ca o sa-mi placa, dar...

Zacusca de macrou
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii