Prajitura Cleopatra

Se bat albusurile spuma cu zaharul. Se adauga pe rand galbenusurile si apoi esenta si fulgii de migdale. Se stinge praful de copt cu o lingurita de ot

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 oua
  • o cana si jumatate de faina
  • 8 linguri de zahar
  • praf de copt
  • jumatate de cana de fulgi de migdale
  • esenta de migdale
  • o lingura de unt
  • Pentru crema:
  • o cana de lapte
  • 5 linguri de miere
  • 6 linguri de zahar
  • 150 g unt
  • o jumatate de cana de fulgi de migdale
  • 2 lingurite de nes
  • un pliculet de zahar vanilat

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma cu zaharul. Se adauga pe rand galbenusurile si apoi esenta si fulgii de migdale. Se stinge praful de copt cu o lingurita de otet si se incorporeaza impreuna cu faina in ploaie. Se unge o tava dreptunghiulara cu unt si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia in tava si se da la cuptor 30-35 de minute.

Pentru prepararea cremei, se amesteca laptele cu zaharul si mierea si se pun la fiert intr-un vas la bain-marie. Se adauga nesul si untul si se fierbe pana cand compozitia incepe sa se ingroase, amestecandu-se continuu. Cand este gata, se adauga fulgii de migdale si zaharul vanilat si se da la rece. Blatul se taie in trei straturi, pe lung si se ung foile cu crema. Se taie prajitura in romburi si se presara cu zahar pudra.
Alte prajituri simple recomandate

Prajitura cu prune

Tiramisu

Prajitura cu visine

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!