Prajitura cu afine

Prajitura cu afine este o reteta de prajitura cu fructe pentru care mai gasiti si alte variante de retete aici pe culinar.ro.Pentru a face retata de prajitura cu afine aveti nevoie de afine, faina, zahar

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 foi de prajitura cu vanilie
  • 200 g afine
  • 300g frisca+100 g pentru ornat
  • 150 g zahar
  • 1 plic gelatina
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Am fiert la foc mic, 10 minute afinele impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana s-a topit tot zaharul si au inceput sa-si lase sirop si sa-si schimbe usor culoarea.

Gelatina am hidratat-o in 2 linguri de apa rece si dupa 10 minute am adaugat-o si pe ea la afine. Am incorporat totul si am lasat deoparte sa se raceasca. Frisca am mixat-o foarte bine si am adaugat la ea afinele cu sirop cu tot.


Intr-o tava am pus o foaie de prajitura, am pus o jumatate din cantintatea de crema formata, a urmat a doua foaie de prajitura, restul de crema si apoi a treia foaie de prajitura.


Am lasat astfel prajitura mea la frigider 3 ore, apoi am ornat-o cu frisca si afine proaspete.
Alte retete recomandate:

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii