Prajitura cu ananas si nuci

O prajitura rapida si foarte buna. In weekend ne place sa savuram prajiturele alaturi de cafea sau dupa masa de pranz. Uneori am chef si pofta sa fac prajituri cu crema alteori prajituri simple cu fructe. Cand suntem la tara de obicei fac cate doua poate chiar trei feluri de prajitura pe care le coc in cuptorul din curte. Problema mea cea mare este ca nu prea ma pricep sa mentin temperatura in cuptor asa ca uneori le mai ard sau nu cresc cum trebuie. De aceasta data insa mi-a iesit perfect. Am facut aceasta prajitura care a crescut frumos si am mai pregatit o rulada pe care am umplut-o cu caramel aromat. Acum va prezint aceasta prajitura simpla.

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -8oua
  • -10 linguri faina
  • -6-8 linguri zahar
  • -2 linguri cacao
  • -praf de copt
  • -200 gr compot ananas (din cutie)
  • -3 linguri sirop ananas (din cutie)
  • -100 gr nuci
  • -30 gr fulgi migdale (optional)
  • -praf de sare
  • Extra: -3 linguri zahar pudra

Mod de preparare

Pe o tava de 20x30 cm tapetata cu hartie presaram nucile si fulgi de migdale iar peste ele asezam bucati de ananas (eu am folosit compot de ananas cuburi ). Separam albusurile de galbenus. Albusurile le batem spuma cu praful de sare si cu zaharul pana cand nu se mai simt cristalele de zahar si este ferm. Adaugam galbenusurile si cele 3 linguri de sirop de ananas. Omogenizam.

Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam bine in compozitie.

Turnam ¾ din compozitie peste nuci si ananas, iar in cantitatea ramasa punem cacao. Punem si restul de compozitie in tava astfel incat sa acoperim tot si dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 20-30 minute (in functie de cuptor).

Inainte de a scoate din cuptor facem testul cu scobitoarea pentru a verifica daca este copt cum trebuie . Daca scobitoarea iese curate atunci este gata. Lasam prajitura sa se raceasca putin apoi o rasturnam pe o tava si pudram cu zahar pudra.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu piscoturi, crema de ciocolata si nuca

Un tort ciocolatos si fara coacere. Reteta este furata....hihihi....de la...

Desert tort cu piscoturi, crema de ciocolata si nuca
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca