Prajitura cu banane (Banoffee pie)

Banoffee pie este un desert englezesc , o prajitura cu banane delicioasa si caramel, cu blat crocant din biscuiti. O prajitura cu fructe delicioasa si simplu de preparat.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 banane
  • un pachet de biscuiti hob-nobs (sau alti biscuiti digestivi care se faramiteaza usor)
  • 250 ml frisca lichida
  • 4 linguri de unt
  • o cutie (400ml)lapte condensat sau o cutie dulce de leche

Mod de preparare

Banoffee pie este un desert englezesc compus din banane, smantana si lapte condensat sau dulce de leche, cu baza fie din aluat de placinta, fie din biscuiti pisati. Va recomand sa folositi din start caramelul, pt ca reteta spune ca laptele condensat trebuie fiert timp de 2 ore intr-o oala cu apa, la foc mediu, cutia nedesfacauta desigur pana se caramelizeaza si se transforma intr-un toffee (il lasam pur si simplu pe foc), dupa care il scoatem din oala si lasam la racit. Faptul ca se gaseste dulce de leche in magazine e in favoarea noastra, putem sari peste pasul asta.

Intr-o punga tip ziplock bagam biscuitii si cu un facalet ii batem bine, pana ii strivim si arata ca niste firimituri. Intr-un bol mai marisor punem untul, il bagam putin la microunde sa se topeasca, adaugam biscuitii faramitati si amestecam bine. Tapetam cu folie o tava mai mica rotunda, turnam "compozitia" si apasam cu dosul lingurii, incercand sa nivelam bine baza. Dam la frigider 15 minute.

Intre timp taiem bananele felii de aceeasi grosime si batem frisca, careia ii adaugam 2 linguri de zahar si eventual un strop de aroma. Scoatem "blatul"de la rece, asezam feliile de banana una langa alta, turnam caramelul si il nivelam frumos cu o spatula, apoi punem frisca deasupra si nivelam cu grija sa nu o amestecam cu stratul de dedesubt.

Daca va ingrijoreaza aspectul asta, o puteti da cateva minute la rece inainte sa asezati frisca. Radem putina ciocolata deasupra, asa, de aspect si o dam la rece inca o jumatate de ora cel putin.

Scoatem prajitura cu tot cu folie din tava si taiem felii.

Avantajele foliei sunt 2: unul-nu rupem blatul de biscuiti (dintr-o tava normala nu stiu cum am putea sa o scoatem) si al doilea-nu murdarim tava.


Reteta Prajitura cu banane (Banoffee pie) a fost propusa de Anna Foster Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Mancare de fasole boabe cu sunca

In timpul saptamanii cand nu avem foarte mult timp liber pentru gatit, putem apela la preparate rapide chiar daca folosim si...

Mancare de fasole boabe cu sunca
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca