Prajitura cu banane si glazura de ciocolata

1. Albusurile se separa de galbenus si se bat bine, bine. Se adauga apoi treptat zaharul. Tot pe rand se adauga apoi galbenusurile. Apoi cu o lingura

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 120 g Zahar pudra
  • 120 g faina
  • 1/2 plic Praf de copt Dr. Oetker
  • Crema:
  • 2 plicuri Crema pentru tarte Dr. Oetker ( eu am folosit doua plicuri praf de budinca si doar jumate cantitatea de lapte prevazuta adica 500ml)
  • 500 ml lapte
  • 4 banane
  • 100 g gem (marmelada) de caise
  • daca budinca e prea tare se poate face mai cremoasa cu un pic de unt adaugat dupa ce s-a racit budinca
  • Decorat:
  • 2 plicuri Glazura cu gust de ciocolata Dr. Oetker

Mod de preparare

1. Albusurile se separa de galbenus si se bat bine, bine. Se adauga apoi treptat zaharul. Tot pe rand se adauga apoi galbenusurile. Apoi cu o lingura de lemn se amesteca foarte usor faina de jos in sus.

2. Din compozitia obtinuta trebuie sa se coaca doua foi.

Pentru ca eu stau prost cu "ochiometria" am impartit frateste aluatul in doua farfuri.

3. Reteta spune ca foile sa se coaca pe fundul tavii dar eu am uns tava cu un pic de unt si am pus aluatul in tava. Nu e foarte mult deci trebuie impins cu linguroiul de la spate. Gata prima foia.Se procedeaza si cu a doua in acelasi mod.

4. Am scos si a doua foaie din tava si pe cea mai putin reusita am asezat-o iar in tava.

Am uns blatul cu gem. De data asta nu am avut in casa doar gem de prune dar va asigur ca e bun si cu prune si cu gem de caise.

Fiecare banana o taiati in doua de-a lungul. Eu am taiat-o iar in doua ca sa le pot aseza mai usor.

Eu am asezat gresit bananele.Asezati bananele exact invers ca sa se vada frumos cand taiati prajitura.

5. Faceti budinca normal dar cu jumate din cantitatea de lapte. O raciti si daca s-au format bulgari adugati un pic de unt si frecati bine. Se pune peste banane.

6. Glazura se face dupa indicatiile de pe plic. Eventual nu puneti toata apa de la inceput ca sa nu fie prea lichida si daca e nevoie adaugati ulterior.

Se aseaza a doua foaie, se pune glazura si se lasa la frigider cel putin 2 ore.

7. Se taie in felii mai mari pentru ca se serveste cu lingurita.


Pofta buna!

Reteta Prajitura cu banane si glazura de ciocolata a fost propusa de Micu Livia pe forum culinar.ro

Alte retete cu banane gasiti aici:

Negresa cu banane,

Christamas Bread, Chec cu banane, cirese si ciocolata,

Tort Barbie à la Dora (cocos si banane)

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftelute de dovlecel in sos de rosii

Daca as fi vazut mai intai pozele as fi zis ca este o reteta destul de complexa si nu m-as fi bagat, dar s-a dovedit a fi...

Chiftelute de dovlecel in sos de rosii
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii