Prajitura cu blat de albus

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, cite putin, apoi nuca macinata. Se pune in tava unsa, tapetata cu faina, la foc mic. Se lasa apoi la racit

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 albuse de ou
  • 200 g nuci macinate
  • o cana de zahar
  • o lingura faina pentru tapetata tava
  • Crema: 5 galbenusuri
  • o cana de zahar
  • o cana de lapte dulce
  • un pachet de margarina
  • 3 linguri de faina

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, cite putin, apoi nuca macinata. Se pune in tava unsa, tapetata cu faina, la foc mic. Se lasa apoi la racit si se taie in 2. Separat se freaca galbenusele cu zaharul, se adauga laptele si faina. Se pune vasul pe foc amestecind incontinuu, pina se ingroasa crema. Se ia de pe foc, se lasa la racit la temperatura camerei, apoi se amesteca cu margarina. Crema se aseaza intre cele 2 foi de prajitura si se da la rece.
Se serveste cu un mot de frisca.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Supa de pui cu galuste din faina de mei

Este idel pentru bebelusi si copii si inlocuieste cu succes faina de grau! De aceea eu folosesc faina de mei pentru a ii...

Supa de pui cu galuste din faina de mei
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii