Prajitura cu blat si crema cu nuca

Prajitura cu blat si crema cu nuca este o prajitura delicioasa. Ingredientele pentru reteta sunt: nuca, faina, oua si smantana.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 gr margarina
  • 250 gr faina
  • 1 galbenus
  • 3 linguri smantana.
  • Crema:
  • 8 galbenusuri
  • 8 albusuri
  • 3 linguri zahar pudra
  • 250gr nuca macinata.
  •  

Mod de preparare

Prajitura cu blat si crema cu nuca se face asa: pentru aluat amestecam intr-un castron toate ingredientele mentionate mai sus. Impartim aluatul in doua parti, se pune la rece. Albusurile se bat spuma, iar galbenusurile se freaca cu zaharul si li se adauga apoi albusurile batute spuma, la urma nucile si putina coaja de lamaie. Se unge tava cu margarina(ulei) si se tapeaza cu faina, apoi se pune o foaie de aluat, se toarna crema, apoi se adauga a doua foaie usor, sa fie cat tava. Se pune la foc bun, cand este coapta se scoate din cuptor si se presara cu zahar pudra.

Se lasa sa se raceasca in tava.

 


Alte retete dulciuri recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu crema de zmeura si mure

Uleiul de cocos este un ulei foarte nutritiv, ce se obtine din continutul nucilor de cocos, ajunse la maturitate. Uleiul...

Desert tort cu crema de zmeura si mure
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca