Prajitura cu branza

Spalam lamaia cu apa fierbinte, o stergem si radem coaja apoi stoarcem sucul. Se incinge cuptorul la 220 grade. Topim ciocolata pe bain-marie si separ

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 14 felii:
  • 750g branza de vaci
  • 1 lamaie
  • 100g ciocolata lapte
  • 175g unt
  • 200g zahar
  • miezul de la un baton de vanilie
  • 1 lingura gris
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 4 linguri cacao
  • 2 linguri cafea solubila

Mod de preparare

Spalam lamaia cu apa fierbinte, o stergem si radem coaja apoi stoarcem sucul. Se incinge cuptorul la 220 grade. Topim ciocolata pe bain-marie si separam ouale.

Frecam pana ajunge ca o pasta untul cu zaharul, adaugam miezul de vaniline, galbenusuri, suc si coaja rasa de lamaie. Inglobam branza de vaci, grisul si praful de vanilie. Se adauga albusul batut si se omogenizeaza. Se separa o treime din cantitatea compozitiei de branza si se inglobeaza ciocolata topita, cacao si cafeaua instant.

Punem deoparte 4 linguri din compozitia de ciocolata. Restul se aseaza intr-o forma unsa de tort cu circumferinta de 26 cm. Asezam peste compozitia de branza alba.

Compozitia de ciocolata pusa deoparte se toarna intr-o punga de plastic care se cresteaza intr-un colt pentru aq realiza un coif care sa te ajute in decorarea prajiturii.

Se coace prajitura la cuptorul incins in prealabil.

Se reduce temperatura din cuptor la 180 grade si se mai coace prajitura 25-30 min.

Spre final se acopera eventual cu o bucata de hartie de copt ca sa nu se rumeneasca prea mult.

Se scoate si se lasa sa se raceasca.
Alte retete recomandate

Pasca poloneza

Prajitura de branza

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...