Prajitura cu branza de vaca

Prajitura cu branza de vaca este o reteta delicioasa. Ingredientele sunt: zahar, oua, branza.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 300 gr faina
  • o cana zahar pudra
  • un galbenus
  • 100 gr unt
  • 2 linguri smantana
  • un praf de copt dizolvat in zeama de lamâie
  • Pentru umplutura
  • 1 sil/2kg branza de vaci
  • 10 galbenusuri
  • 100 gr zahar praf
  • 2 linguri pesmet
  • o mâna buna de stafide.

Mod de preparare

Pentru prajitura cu branza facem un aluat cu ingredientele pentru aluat, pana obtinem o coca. Luam o tava i taoetam si punem coca in ea intinsa ca o foaie. Pregatim si umplutura pentru prajitura: branza de vaca se da prin sita, se pun pe rând câte doua galbenusuri si se freaca bine pana este ca o pasta. Apoi se adauga zaharul, smantana, stafidele. Apoi se bat cele 10 albusuri si se amesteca usor cu branza. Se coace la foc foarte incet. Deasupra se unge cu un galbenus. Inainte de a pune branza se presara pe prima coca un pic de pesmet.


Prajitura cu branza de vaca se serveste la desert, taiata cubulete.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu caise si fulgi de ciocolata

De sezon, rapid, usor si gustos.......

Desert prajitura cu caise si fulgi de ciocolata
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii