Prajitura cu branza de vaci si capsuni

Se amesteca intr-un castron branza de vaci cu 100 g de zahar si cu esenta de migdale. Se inmoaie foile de gelatina intr-un bol cu apa rece si se pune

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (pentru 6 persoane): 500 g capsuni
  • 500 g branza de vaci neteda
  • 150 g zahar
  • 4 albusuri
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • 3 foi de gelatina
  • 3 linguri zahar cristal

Mod de preparare

Se amesteca intr-un castron branza de vaci cu 100 g de zahar si cu esenta de migdale. Se inmoaie foile de gelatina intr-un bol cu apa rece si se pune pe foc, intr-o craticioara, trei linguri de apa sa se infierbante. Se scoate gelatina din bol, se preseaza intre palme ca sa se scurga, se pune in apa clocotita (luata de pe foc) si se amesteca bine pana ce se topeste. Se toarna gelatina peste compozitia de branza si se amesteca bine cu telul. Se bat albusurile spuma si se incorporeaza usor in compozitie. Se tapeteaza cu hartie (doar pe fund) sase forme rotunde cu marginile drepte, se toarna compozitia in ele si se lasa sa stea la frigider cel putin patru ore. Se curata si se spala capsunile, se mixeaza 200 g cu zaharul ramas si se pune la frigider sosul obtinut. Se pastreaza 6 capsuni intregi, iar celelalte se taie in patru. Se rastoarna prajiturile - desprinzandu-le cu un cutit cu lama subtire - pe farfurii si se indepareaza hartia pentru copt. Se pune la mijlocul fiecareia cate o capsuna intreaga si de jur imprejur sferturi de capsuni, se toarna peste ele sosul, se presara cu zahar si se servesc imediat.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascaval

Îmi plac foarte mult toate aceste ingrediente, așa că m-am gândit să le combin, pentru a face o mâncare...

Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascaval
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa