Prajitura cu branza dulce si caramel

Biscuitii ii farmantam cu mana sau la robot, adaugam laptele si untul. Vom obtine o coca destul de dura. Acesta este blatul, pentru a-l intinde cat

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr biscuiti simpli
  • 50 gr unt
  • 50 ml lapte
  • 250 gr branza dulce(crema de branza)
  • 250 gr caramel
  • 100 gr lapte condensat
  • 1 plic si jumatate gelatina
  • 100 gr smantana dulce
  • 1 esenta de vanilie
  • Pentru caramel:
  • 250 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 20 ml lapte

Mod de preparare

Biscuitii ii farmantam cu mana sau la robot, adaugam laptele si untul. Vom obtine o coca destul de dura.

Acesta este blatul, pentru a-l intinde cat mai uniform il punem intre 2 folii alimentare si intindem cu sucitorul un disc cat fundul tavii.

Preparam caramelul: caramelizam zaharul, il dam deoparte, adaugam untul amestecand energic apoi incorporam laptele si laptele condensat, mai clocotim jumatate de minut.

Branza o blenduim impreuna cu smantana, adugam caramelul gelatina inmuiata si incalzita si esenta de vanilie.

Blatul il asezam intr-o tava apoi turnam crema si lasam la rece pentru cateva ore.


Alte prajituri recomandate:

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide