Prajitura cu branza dulce si caramel

Biscuitii ii farmantam cu mana sau la robot, adaugam laptele si untul. Vom obtine o coca destul de dura. Acesta este blatul, pentru a-l intinde cat

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr biscuiti simpli
  • 50 gr unt
  • 50 ml lapte
  • 250 gr branza dulce(crema de branza)
  • 250 gr caramel
  • 100 gr lapte condensat
  • 1 plic si jumatate gelatina
  • 100 gr smantana dulce
  • 1 esenta de vanilie
  • Pentru caramel:
  • 250 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 20 ml lapte

Mod de preparare

Biscuitii ii farmantam cu mana sau la robot, adaugam laptele si untul. Vom obtine o coca destul de dura.

Acesta este blatul, pentru a-l intinde cat mai uniform il punem intre 2 folii alimentare si intindem cu sucitorul un disc cat fundul tavii.

Preparam caramelul: caramelizam zaharul, il dam deoparte, adaugam untul amestecand energic apoi incorporam laptele si laptele condensat, mai clocotim jumatate de minut.

Branza o blenduim impreuna cu smantana, adugam caramelul gelatina inmuiata si incalzita si esenta de vanilie.

Blatul il asezam intr-o tava apoi turnam crema si lasam la rece pentru cateva ore.


Alte prajituri recomandate:

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!