Prajitura cu branza si prune

1. Se pune faina intr-un castron si se face o gaura in mijloc. 2. Aici se toarna drojdia dizolvata in lapte cald, amestecata cu putin zahar si putina

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat: 400 g faina
  • 1 cub drojdie
  • 185 g zahar
  • 150 ml lapte caldut
  • 80 g unt
  • Umplutura: 6 biscuiti sfaramati
  • 1.5 kg prune
  • 750 g branza de vaci
  • 60 g amidon
  • 250 g smantana
  • 5 oua
  • 100 g scortisoara amestecata cu zahar

Mod de preparare

1. Se pune faina intr-un castron si se face o gaura in mijloc.

2. Aici se toarna drojdia dizolvata in lapte cald, amestecata cu putin zahar si putina faina.

3. Se acopera totul si se lasa la dospit 10 minute.

4. Apoi se adauga 50 g zahar, putin unt topit, putina sare si se framanta aluatul care apoi va fi lasat la crescut.

5. Se intinde o foaie care se aseaza intr-o tava unsa cu unt.

6. Se presara deasupra biscuiti sfaramati.

7. In branza de vaci se adauga restul de zahar, putina sare, amidon, smantana si cele 5 oua.

8. Se taie prunele in doua, se scot samburii si se adauga in compozitia de branza care va fi turnata apoi peste aluat.

9. Se niveleaza compozitia apoi se introduce tava la cuptor pentru 55 minute.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide