Prajitura cu branza si smantana

Pentru prajitura cu branza si smantana din2 oua, sare si faina cat cuprinde, se framanta un aluat potrivit de tare.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • sare
  • faina cat cuprinde
  • 1 kg branza de vaci
  • 250 g zahar
  • 100 g stafide
  • 2 pachetele de vanilie
  • 4 oua si
  • 4 linguri de gris
  • 500 g smantana
  • 200 g zahar.

Mod de preparare

Pentru prajitura cu branza si smantana, din 2 oua, sare si faina cat cuprinde, se framanta un aluat potrivit de tare, se taie in doua, dupa care se intind 2 foi subtiri. Se pune prima foaie in tava, tapetata cu ulei si faina, iar peste ea, se aseaza un strat facut din: 1 kg branza de vaci, 250 g zahar, 100 g stafide, 2 pachetele de vanilie, 4 oua si 4 linguri de gris. Se amesteca toate bine si se pun intre foi, apoi se pune cealalta foaie deasupra si se apasa bine. in continuare, se inteapa cu furculita si se da la cuptor.


Dupa ce s-a copt,  taiem prajitura cu branza si smantana in portii, iar la final turnam deasupra 500 g smantana batuta cu 200 g zahar si o servim.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Mancare de pui cu fenicul

nu mi-am imaginat ca feniculul e atat de gustos! E prima data cand gatesc mancare cu fenicul si sunt tare multumita de...

Mancare de pui cu fenicul
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa