Prajitura cu branza si zmeura

Se pun toate ingredientele pentru aluat in vasul robotului si se framanta. Cand se aduna in 2-3 bucati, se scoate din castron si se framanta putin

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 250 g faina
  • 2 linguri zahar
  • 125 g unt moale
  • 1 ou
  • 1 zahar vanilat
  • Umplutura:
  • 500 Quark/branza de vaci
  • 300 g zmeura congelata
  • 180 g zahar
  • 3 oua
  • 60 g amidon
  • 1 lingura coaja de lamaie

Mod de preparare

Se pun toate ingredientele pentru aluat in vasul robotului si se framanta. Cand se aduna in 2-3 bucati, se scoate din castron si se framanta putin pe masa de lucru. Se dam forma de bila, si se tine la rece 20 de minute. Se intinde aluatul intre doua foi de hartie de copt, dupa care se asaza in tava unsa cu unt. Se inteapa cu furculita si se da tava in cuptorul preincalzit la 200 °C timp de 7-8 minute. Se bat ouale cu zaharul, pana isi tripleaza volumul.

Se adauga branza de vaci si coaja de lamaie si se amesteca. Se pune si amidonul, dupa care se mixeaza bine.

O parte din crema de branza se pune in forma de aluat. Se presara zmeura deasupra. Se toarna si restul cremei. Se niveleaza si se da tava acoperita cu folie de aluminiu in cuptorul incalzit in prealabil la 200°C, timp de 20 minute. Se descopera tava, se coboara temperatura la 170°C, si se mai lasa inca 30-40 minute.

Crema de branza se umfla, dar va cadea putin (asa trebuie).


Nota:

-nu inlocuiti amidonul din crema de branza cu faina! (isi pierde din finete si pufozitate)

-nu e o prajitura foarte dule ci potrivita

Alte retete de prajituri recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Rață înăbușită în suc de ananas

De vreo câteva săptămâni am descoperit gustul cărnii de rață. Super delicioasă! Sincer e prima oară, în viața mea,...

Rață înăbușită în suc de ananas
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca