Prajitura cu brinza si budinca de vanilie

Se amesteca toate ingredientele pentru blat intr-un bol mare, si compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se da la cuptor l

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat: 17 de linguri de faina
  • 20 de linguri de zahar
  • 20 de linguri de lapte
  • 20 de linguri de ulei
  • 3 linguri de cacao
  • 2 oua
  • un praf de copt ( sau bicarbonat de amoniu alimentar) stins cu zeama de lamiie sau otet
  • Umplutura:1/2 kg. brinza de vaci
  • zahar dupa gust
  • coaja de lamiie sau de portocala
  • Glazura: 2 plicuri de budinca de vanilie
  • 700 gr. Fanta

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele pentru blat intr-un bol mare, si compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se da la cuptor la foc iute, iar dupa 10 minute se reduce focul la moderat. Se mai lasa la copt inca 10 minute. Dupa ce se raceste se amesteca brinza cu zahar si coaja de lamiie sau portocala dupa gust si se intinde peste blat. Glazura se obtine fierbind cele 2 budinci de vanilie in Fanta, iar in momentul in care se ingroasa se toarna in tava si se intinde cu un cutit lat.
Se taie in romburi, pentru a fi mai aspectuoasa

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!