Prajitura cu brinza si budinca de vanilie

Se amesteca toate ingredientele pentru blat intr-un bol mare, si compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se da la cuptor l

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat: 17 de linguri de faina
  • 20 de linguri de zahar
  • 20 de linguri de lapte
  • 20 de linguri de ulei
  • 3 linguri de cacao
  • 2 oua
  • un praf de copt ( sau bicarbonat de amoniu alimentar) stins cu zeama de lamiie sau otet
  • Umplutura:1/2 kg. brinza de vaci
  • zahar dupa gust
  • coaja de lamiie sau de portocala
  • Glazura: 2 plicuri de budinca de vanilie
  • 700 gr. Fanta

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele pentru blat intr-un bol mare, si compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se da la cuptor la foc iute, iar dupa 10 minute se reduce focul la moderat. Se mai lasa la copt inca 10 minute. Dupa ce se raceste se amesteca brinza cu zahar si coaja de lamiie sau portocala dupa gust si se intinde peste blat. Glazura se obtine fierbind cele 2 budinci de vanilie in Fanta, iar in momentul in care se ingroasa se toarna in tava si se intinde cu un cutit lat.
Se taie in romburi, pentru a fi mai aspectuoasa

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide