Din ingrediente facem un aluat care se imparte in 4 parti egale. O parte se amesteca cu 1 lingura cacao si se modeleaza bete subtiri la lungimea tavi
Din ingrediente facem un aluat care se imparte in 4 parti egale. O parte se amesteca cu 1 lingura cacao si se modeleaza bete subtiri la lungimea tavii pe care o folositi. O alta parte se face si ea tot bete albe
Celelalte 2 parti se intind foi de marimea tavii. In tava pregatita pentru copt se pune o foaie careia i se ridica putin marginile pe tava. Se pune un strat de dulceata sau gem si se presara nuca (se poate amesteca nuca direct in dulceata). Se pun betele alternativ unul alb, unul cu cacao. Un alt strat de dulceata cu nuca si apoi a doua foaie. Foaia de deasupra se inteapa putin sa nu se umfle si se da la cuptor la foc potivit.
Dupa ce o scoatem din cuptor se pune glazura de ciocolata si se lasa la rece, apoi se taie. E o prajitura deosebita,e mai mult de lucru dar e minunata si la gust si aspectuoasa cand o taiem.
E foarte buna!
Alte retete de prajituri recomandate
Prajitura cu prune
Placinta cu mere
Ciocolata de casa
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii