Prajitura cu buline

Din ingrediente facem un aluat care se imparte in 4 parti egale. O parte se amesteca cu 1 lingura cacao si se modeleaza bete subtiri la lungimea tavi

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 650gr faina
  • 300gr margarina
  • 200gr zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingura bicarbonat de amoniu(amoniac alimentar)
  • 2 linguri lapte cald
  • 2 linguri smantana
  • Dulceata mai tare
  • la alegere
  • 1 cana de nuca macinata

Mod de preparare

Din ingrediente facem un aluat care se imparte in 4 parti egale. O parte se amesteca cu 1 lingura cacao si se modeleaza bete subtiri la lungimea tavii pe care o folositi. O alta parte se face si ea tot bete albe
Celelalte 2 parti se intind foi de marimea tavii. In tava pregatita pentru copt se pune o foaie careia i se ridica putin marginile pe tava. Se pune un strat de dulceata sau gem si se presara nuca (se poate amesteca nuca direct in dulceata). Se pun betele alternativ unul alb, unul cu cacao. Un alt strat de dulceata cu nuca si apoi a doua foaie. Foaia de deasupra se inteapa putin sa nu se umfle si se da la cuptor la foc potivit.
Dupa ce o scoatem din cuptor se pune glazura de ciocolata si se lasa la rece, apoi se taie. E o prajitura deosebita,e mai mult de lucru dar e minunata si la gust si aspectuoasa cand o taiem.


E foarte buna!

Alte retete de prajituri recomandate

Prajitura cu prune

Placinta cu mere

Ciocolata de casa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert clatite cu flori de salcam

Deoarece este vremea florilor de salcâm, m-am gândit să fac și eu niște clătite. De fapt am făcut clătite...

Desert clatite cu flori de salcam
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca