Prajitura cu caise

Galbenusurile se freaca spuma cu o treime din zahar si cu zahar vanilat. Albusurile se bat spuma tare cu restul de zahar, se adauga galbenusurile, se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 3 oua
  • 90 g zahar tos
  • 90 g faina
  • Pentru crema
  • 4 linguri zahar tos
  • 1 pachet praf de budinca de vanilie
  • Pentru ornare:
  • 1 pachet de praf de frisca
  • 150 ml lapte
  • 60 g gem de caise

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca spuma cu o treime din zahar si cu zahar vanilat. Albusurile se bat spuma tare cu restul de zahar, se adauga galbenusurile, se cerne faina si se amesteca bine pentru a obtine o compozitie omogena. Aceasta se pune (se unge fiind cu zahar)in tava de copt si se coace la160°C. Praful de budinca se amesteca cu zahar si lapte, se prepara budinca in care se taie caisele. Compozitia se toarna pe blatul racit.

Se pune la frigider sa se intareasca crema. Se prepara frisca din pachet cu lapte, se acopera crema, se ornrreza cu caise felii.
Alte retete de prajituri

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!