Prajitura cu caise

Se amesteca untul cu zaharul cu ajutorul mixerului, se pun ouale pe rind, un zahar vanilat, laptele si apoi faina amestecata cu praful de copt. Se toa

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Coca: 250 g unt
  • 250 g zahar
  • 4 oua
  • un zahar vanilat
  • un praf de copt
  • 400 g faina
  • 4 linguri lapte
  • 1 kg de caise
  • Crema: 100 g unt
  • 125 g zahar
  • o lingurita scortisoara
  • 150 g faina

Mod de preparare

Se amesteca untul cu zaharul cu ajutorul mixerului, se pun ouale pe rind, un zahar vanilat, laptele si apoi faina amestecata cu praful de copt. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se pun deasupra caisele jumatati si ornamentul. Pentru ornament se amesteca untul foarte rece cu zaharul si cu faina. Se presara pe prajitura. Se coace la foc potrivit 45-50 min.
Se serveste rece, taita in patrate potrivite

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!