Prajitura cu caise

Zaharul se freaca cu margarina, se adauga galbenusurile , smantana , faina , praful de copt. Albusurile batute spuma se incorporeaza usor prin impach

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 350 gr. faina
  • 1 praf de copt
  • 250 gr. margarina
  • 200 gr. zahar
  • 5 oua
  • 150 gr. smantana
  • zahar pudra . 2kg.caise

Mod de preparare

Zaharul se freaca cu margarina, se adauga galbenusurile , smantana , faina , praful de copt. Albusurile batute spuma se incorporeaza usor prin impachetare.

Tava 30*24 se unge cu margarina si infaineaza. Aluatul se toarna in tava si se acopera cu jumatati de caise asezate cu partea concava in sus. Se coace 45 min. sau pana ce controlat cu o scobitoare aluatul este copt. Se taie rece.

( dar e foarte buna si calduta)
Se taie in forma de patrat si pudreaza cu zahar aromat cu vanilie.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii