Prajitura cu caise

BLATUL: Deci se pregateste blatul din 150 g margarina, 100 g zahar, un ou, zahar vanilat, faina cat cuprinde pentru blatul tartei. Se lasa catva timp

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • BLAT:
  • 150 g margarina
  • 100 g zahar
  • un ou
  • zahar vanilat
  • faina cat cuprinde pentru blatul tartei
  • CONTINUT:
  • 500 gr. caise foarte coapte
  • taiate in sferturi
  • 100 g zahar
  • un plic de zahar vanilat
  • un paharel mic de wisky
  • 10 visine fara samburi
  • CREMA:
  • o cutie de frisca vegetala de 1/2 kg (care este deja indulcita)
  • un plic de budinca de vanilie
  • 4 oua

Mod de preparare

BLATUL:

Deci se pregateste blatul din 150 g margarina, 100 g zahar, un ou, zahar vanilat, faina cat cuprinde pentru blatul tartei. Se lasa catva timp la rece.

CONTINUTUL:

Pentru continut: jumatate de kilogram de caise foarte coapte, taiate in sferturi, amestecate cu 100 g zahar, un plic de zahar vanilat si un paharel mic de wisky. Le-am dat in doua clocote pana ce zaharul s-a topit si caisele s-au mai inmuiat. Am adaugat si vreo 10 visine fara samburi, pentru culoare.

CREMA:

Pentru crema: o cutie de frisca vegetala de 1/2 kg(care este deja indulcita), un plic de budinca de vanilie, 4 oua, toate batute bine pana cand compozitia se intareste.

REALIZARE:

Se pune aluatul intr-o forma de tarta si se baga la cuptor pana s-a copt pe jumatate. Apoi se toarna peste el fructele racite si peste fructe, crema. Am lasat la cuptor tarta inca trei sferturi de ora, pana cand crema s-a intarit bine.

A doua zi am presarat cu zahar si cu ajutorul grill-ului de la cuptor am caramelizat zaharul. A iesit foarte buna si nu foarte dulce. Insa atentie: cantitatile de mai sus mi-au ajuns pentru o ditamai tarta (eu folosesc o forma de silicon mare).


Pofta buna!

Prajitura cu caise propusa de CorinaZ pe forum culinar.ro

Alte retete de prajituri cu caise:

Prajituri cu caise postate pe forum propuse pe forum culinar.ro

Prajitura cu caise a la stella propusa de stella pe forum culinar.ro

Prajitura cu caise a la Mitu propusa de Mitu pe forum culinar.ro

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tocanita de pui cu ceapa si galuste

O mancare clasica cu o aroma si un gust deosebit.

Tocanita de pui cu ceapa si galuste
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca