BLATUL: Deci se pregateste blatul din 150 g margarina, 100 g zahar, un ou, zahar vanilat, faina cat cuprinde pentru blatul tartei. Se lasa catva timp
BLATUL:
Deci se pregateste blatul din 150 g margarina, 100 g zahar, un ou, zahar vanilat, faina cat cuprinde pentru blatul tartei. Se lasa catva timp la rece.
CONTINUTUL:
Pentru continut: jumatate de kilogram de caise foarte coapte, taiate in sferturi, amestecate cu 100 g zahar, un plic de zahar vanilat si un paharel mic de wisky. Le-am dat in doua clocote pana ce zaharul s-a topit si caisele s-au mai inmuiat. Am adaugat si vreo 10 visine fara samburi, pentru culoare.
CREMA:
Pentru crema: o cutie de frisca vegetala de 1/2 kg(care este deja indulcita), un plic de budinca de vanilie, 4 oua, toate batute bine pana cand compozitia se intareste.
REALIZARE:
Se pune aluatul intr-o forma de tarta si se baga la cuptor pana s-a copt pe jumatate. Apoi se toarna peste el fructele racite si peste fructe, crema. Am lasat la cuptor tarta inca trei sferturi de ora, pana cand crema s-a intarit bine.
A doua zi am presarat cu zahar si cu ajutorul grill-ului de la cuptor am caramelizat zaharul. A iesit foarte buna si nu foarte dulce. Insa atentie: cantitatile de mai sus mi-au ajuns pentru o ditamai tarta (eu folosesc o forma de silicon mare).
Pofta buna!
Prajitura cu caise propusa de CorinaZ pe forum culinar.ro
Alte retete de prajituri cu caise:
Prajituri cu caise postate pe forum propuse pe forum culinar.ro
Prajitura cu caise a la stella propusa de stella pe forum culinar.ro
Prajitura cu caise a la Mitu propusa de Mitu pe forum culinar.ro