Prajitura cu caise (sau alte fructe)

BLATUL: Se separa albusurile de galbenusuri.Se bat albusurile cu un praf de sare si zahar. Se bat separat galbenusurile (se pot bate cu o parte din z

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6-10 oua (in functie de tava si de preferinte)
  • 6-10 linguri zahar
  • 6-10 linguri faina
  • zahar vanilat
  • coaja de lamaie (sau portocala
  • e si mai buna)
  • caise (dupa preferinte)

Mod de preparare

BLATUL:

Se separa albusurile de galbenusuri.Se bat albusurile cu un praf de sare si zahar.

Se bat separat galbenusurile (se pot bate cu o parte din zahar).

Se amesteca usor cu o ligura de lemn de sus in jos, galbenusurile in spuma de albus.

(lingura se roteste foarte usor in albusuri, ca sa nu se lasa; asa se procedeaza la toate prajiturile; mama mea insista pe aceasta tehnica).

Se adauga vanilia, coaja de lamaie, faina (cu aceeasi tenica de mai sus).

Intr-o tava unsa cu ulei (unt) se toarna aluatul.

Deasupra se pun jumatati de caisa, una langa alta.

Se da la cuptor la foc potrivit. In primele 15 minute nu se deschide cuptorul. (valabil pt toate prajiturile).

Eu prefer cu mai multe caise si le indes bine una in alta.

Prajitura creste foarte mult si ele ajung cam departate cand e gata. de aceea prefer si mai putine oua, sa fie un blat mai subtire sa simt gustul la caisa.

Se poate face cu toate fructele (capsuni, cirese, visine, caise, piersici, prune-e sezonul in ro, cred ca merge si cu fructe de padure-zmeura, afine, fragi, mure, etc, dar n-am incercat).


Se poate pudra sau nu cu zahar sau chiar se poate pune frisca.

Pofta buna!

Reteta Prajitura cu caise (sau alte fructe) a fost propusa de ady pe forum www.culinar.ro

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert clatite cu flori de salcam

Deoarece este vremea florilor de salcâm, m-am gândit să fac și eu niște clătite. De fapt am făcut clătite...

Desert clatite cu flori de salcam
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca