Prajitura cu caramel

Prajitura cu caramel este o reteta delicioasa. Ingredientele pentru reteta sunt: oua, caramel, faina.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 albusuri
  • 200 g zahar
  • 100 g nuca
  • 2 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 4 cuburi cu ciocolata
  • Pentru crema
  • 6 galbenusuri
  •  12 linguri cu zahar
  • 1 pachet unt
  •  2 linguri apa
  • 200 g nuca tocata

Mod de preparare

Prajitura cu caramel se prepara asfel: prima data blatul din albusuri batite spuma cu zahar. Peste punem nuca, faina si praful de copt. Intr-o tava tapetata cu unt si faina se pune compozitia si se da la cuptor pentru 25 de minute. Dupa ce s-a copt se scoate blatul si se rade ciocolata peste.

Pentru crema prajiturii procedam asa: frecam galbenusurile cu 5 linguri de zahra pana devine o spuma. Separat se caramelizeaza zaharul, se adauga untul si apa, se fierbe la foc domol. Adaugam galbenusurile, nuca macinata, se amesteca si se lasa la fiert crema. Dupa ce s-a racorit un pic se pune crema peste blatul racit.


Alte prajituri recomandate

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...